Muzikanten

Slagwerk

Henk van de Heijden

Slagwerk

Ik ben Henk van der Heijden, Slagwerker en zanger geboren in Best. Ben op mijn 12e jaar al met mijn Vader mee gegaan om muziek te maken. Daarna gestart met een duo, met een accordeonist. Vervolgens een orkest in Eindhoven en daarna naar Gemert Piet van EMSendeBrabanten. Toen werd ik gevraagd door Stanny Goossens om bij de Migras te komen spelen als Beroeps muzikant. De naam werd al snel veranderd in Boemerang dat was in 1973. We hebben met Boemerang verschillende singles, cassettes,  lp’s en Cd’s gemaakt. Ik ben tot 2003 beroeps geweest echter toen kwamen de DJ’S en losse zangers met muziekbanden en liepen de optredens achteruit en konden we niet meer bestaan als beroeps muzikanten. Toen zijn we ieder onze eigen weg gegaan als amateur nog een hele tijd muziek gemaakt als Trio en Duo Boem&Rang en nu al weer enkele jaren bij 2 Bands, KTL Gemert en het Zeelands Amusements Orkest (ZAO) en natuurlijk bij De Maashorst Band in opbouw, waar we zo snel mogelijk van start gaan ik heb er zin in.

Eric van Uden

Slagwerk

Naast penningmeester ben ik ook muzikaal actief binnen de Maashorst Band. Muziek maken met anderen en voor anderen blijft geweldig om te doen.  Op dit moment ben ik als slagwerker actief maar ik hoop binnen afzienbare tijd hier de vacature van basspeler in te mogen vullen.

Ondanks het prille bestaan van onze band, die nog druk zoekende is naar de best passende muziekgenres, bespeur ik een hoop enthousiasme en gedrevenheid onder de leden. Zoals ooit een voetbalcommentator zei: “Dit is een goed stel hoor”.

Trombone

Pim vd Donk

Pim vd Donk

Trombone

Als “menneke” van een jaar of 5-6 ben ik in Veghel op de muziekschool gestart met AMV. Na het, met goed gevolg, doorlopen van deze opleiding  , ben ik op 7-8 jarige leeftijd begonnen met blokfluit. Omdat mijn moeder na elke les en repetitie mijn kleren in de was moest doen, hebben mijn ouders na 6 maanden besloten dat ik maar orgel moest gaan spelen. Toen de puberteit zijn intrede deed, heb ik het orgel met veel plezier omgeruild voor een gitaar. 
Eerlijkheid gebiedt mij te zeggen dat ik, in die tijd, het orgel vaak vervloekt heb, maar dat ik tot op de dag van vandaag nog met regelmaat achter mijn keyboard kruip om heerlijk een paar oude liedjes te spelen. Ook speel ik zelfs nog slaggitaar in een driemans formatie “Mee driekes” waar we regelmatig oud Hollandse liedjes ten gehore brengen voor o.a. kwetsbare ouderen.
Door de jaren heen heeft een blaasinstrument mij altijd gefascineerd, met in het bijzonder de trombone. Dit heeft ertoe geleid dat ik een paar jaar geleden de stoute schoenen heb aangetrokken en me heb aangemeld bij de muziekschool voor trombone les. Ik was meteen verkocht en ben enthousiast gaan spelen. Op dit moment speel ik bij diverse groepen. Begin 2020 heb ik Cor leren kennen en onder zijn enthousiaste muzikale leiding lijkt het me leuk om samen lekker muziek te maken.
Voor wie het leuk vindt om te weten; ik ben geboren en getogen in Veghel, ben getrouwd met Jeanine en we hebben samen drie volwassen zoons.

Jeroen Elie

Trombone

Als vervent carnavalvierder stond ik altijd vol bewondering naar dweilkapellen te kijken en te luisteren. Om dat toch een keer te kunnen bereiken leek mij een mooi doel. De trombone leek dan ook al gelijk het ‘vetste’ instrument om te kunnen bespelen. Op mijn 30ste heb ik uiteindelijk de stoute schoenen aangetrokken en ben ik als startende muzikant bij een kapel uit Lith gestart. Dit beviel mij zo goed dat ik steeds enthousiaster werd en er meer tijd in ging stoppen. Toen ik naar Uden verhuisde heb ik deze mooie periode afgesloten en ben ik bij de ‘Mertplekkers’ terecht gekomen, hier kon ik mij verder ontwikkelen als muzikant. Na vele jaren met veel plezier muziek maken, is deze kapel gestopt en heb ik twee jaar een muzikale pauze ingelast. Toen de vraag kwam of ik mee wilde doen met een nieuw opgerichte band besefte ik dat ik de muziek maar zeker ook de gezelligheid van een muziekgezelschap toch wel gemist had en ben nu gestart bij de ‘Maashorst band’. Ik hoop dat we met deze band vele mensen kunnen vermaken en enthousiasmeren met goede muziek!

Groeten,
Jeroen

Berry Cuppen

Trombone

Het was Ome Theo, toenmalig dirigent van de plaatselijke fanfare, die mij op 9-jarige leeftijd een bariton in handen gaf. Nou, leg die blokfluit maar eens weg, het wordt tijd voor iets echts. Ik had het gevoel dat die bariton net zo groot was als ik, maar desalniettemin  kreeg ik daar, met les van een seniorlid, mooie klanken uit. Om 13-jarige leeftijd wilde ik een stoer instrument spelen. Dat was voor mij de alt-saxofoon. Op 14-jarige leeftijd werd ik lid van een Egerländerkapel. En omdat daar een klarinet beter past dan de saxofoon, ben ik een jaar later begonnen met klarinet. Dit instrument heb ik met veel plezier bespeeld tot mijn 30e. Door veranderingen in mijn werk ben ik een aantal keren verhuisd. Maar, de liefde voor blaasmuziek bleef en ik ben in 2005 weer gestart met klarinet bij de harmonie en een half jaar later ook in de blaaskapel. Twee jaar geleden werd ik gevraagd om schuiftrombone te spelen. Ook dat gaat me goed af. De Maashorstband maakt voor mij ontspannende muziek, waar ik energie van krijg. Dat is een mooie afwisseling met de dagelijkse werkdruk.

Klarinet

Hanneke Bedeschi

Hanneke Bedeschi

Klarinet

Mijn naam is Hanneke en ik speel klarinet. Ik ben met lessen begonnen toen ik naar groep 7 ging, dus ik was toen 10. Oftewel ik speel al heeel lang klarinet. Begonnen bij het jeugdorkest van de harmonie, later bij de harmonie en ook bij de jeugdhofkapel, allemaal in Uden.
Daarna ben ik gaan zwerven, heb bij verschillende harmonieën gespeeld en ook bij een paar leuke kapellen. Of het nu carnavalsmuziek, pop-, duitse-, klassiek of musicals zijn het boeit me allemaal, vooral als er mooi gespeeld wordt en als we maar plezier hebben samen!
Behalve muzikant ben ik ook nog vrouw van Thorvald en samen zijn we de trotse ouders van onze 3 kinderen, de oudste inmiddels 16 en de jongste gaat nu naar de middelbare school.

Trompet

AD MAASSEN

Ad Maassen

Trompet

Ik ben Ad Maassen, en woon samen met Esther in Uden. Naast secretaris van De Maashorst band ben ik vooral muzikant. Ik speel trompet. Ik ben op mijn 15e begonnen met trompet spelen. Mijn eerste trompet leraar was Jo Schins. Ik heb jarenlang bij Harmonie De Eendracht in Uden gespeeld en bij Harmonie O & U in Beek en Donk. Mijn eerste ervaring met een dweilorkest was cornet spelen bij de ‘Zwanebloazers’, het huisorkest van Café De Zwaan (’t Zwaantje) in Uden. Na een aantal jaren niet gespeeld te hebben ben ik weer trompet gaan spelen bij Blaaskapel Panasch in Uden, en heb les gevolgd bij Remco Spierings. Remco bracht mij weer in contact met mijn eerste trompetleraar die een trompettist zocht bij de Bigband. Ik speel nu al weer enkele jaren trompet bij Bigband Kunst & Co o.l.v. Jo Schins. Inmiddels heb ik les van Roy van Lent, die mij verder bekwaamt in jazz, blues. Nadat ik gestopt ben bij Panasch kwam ik in contact met Cor Schel, die net als ik toe was aan een nieuwe muzikale uitdaging, en na een aantal gesprekken en ‘gewoon de schouders eronder’ hebben we nu De Maashorst Band. Het is een leuke club muzikanten die samen een ‘mooi stukske muziek’ willen maken.

Elisa Kester

Elisa Kester

Trompet

Hoi ik ben Elisa Kester en al vele jaren geleden begonnen bij de Raomreepers waar ik ongeveer 12 – 13 jaar heb gespeeld, later is deze club samen met de Wolbloasers opgegaan in de nu nog bekende band Panash uit Uden. Heb even les gehad van Jo Schins en daarna nog in verschillende orkesten gespeeld zoals; www . NL (Doordat ik de kraamopleiding ging volgen moest ik hen jammer genoeg gaan verlaten) Toen kwamen D’n Dweel en Half om Half om de hoek kijken die beiden, helaas ophielden te bestaan door ledengebrek. Hierna kwamen de Peelknijnen op mijn pad. (inmiddels 11,5 jaar) tussendoor nog de seniorenband en nu dan “de Maashorst Band”. Ik hoop op ’n fijne en gezellige samenwerking, een grote familie en om mensen te gaan verwonderen met onze muziek.

Cor Schel

Trompet

Ik ben Cor Schel en naast Voorzitter en muzikaal leider ook nog trompettist bij De Maashorst Band. Ik speel al vanaf de lagere school cornet, trompet en flügelhorn en heb bij diverse muziekgroepen gezeten en in een koor gezongen. Ben op dit moment nog actief als trompettist bij het Zeelands Amusement Orkest (ZAO) en speel af en toe nog met een gelegenheidsgroep Bijeengeraapt waar we zo af en toe een project mee doen. Nu sinds 2020 actief bij de Maashorstband die ik ook mag begeleiden als muzikaal leider. Heb er veel zin in en vind het een leuke enthousiaste groep waar ik graag muziek mee wil gaan maken.

Saxofoon

Saskia vd Pas

Tenor saxofoon

Hoi, ik ben Saskia. Ik ben al jaren actief met muziek maken, eerst klarinet, daarna altsaxofoon en nu alweer jaren op de tenorsaxofoon. Ooit begonnen bij een blaaskapel, want muziek maken is behalve leuk ook heel gezellig om dat samen te doen. Samen iets moois laten horen en het publiek vermaken. Ik zie jullie graag bij één van onze optredens.

Groetjes Saskia

 

Hans Timmers

Tenor saxofoon

Hoi ik ben Hans. Het leuke aan muziekmaken is om mensen te verwonderen met muziek. Of het nu is op het dak van een skihut met 2000 bezoekers of midden op een kruising waar mensen verbaasd uit de auto stappen het blijft een fantastische ervaring. Of het nu Duitsland, China of een kroeg in Uden, is met muziek ben je overal welkom.
Ik ben op 12 jarige leeftijd begonnen op klarinet na een aantal jaren overgestapt op altsaxofoon en nu sinds een paar jaar tenorsaxofoon.

Loes Bakx

Loes Bakx

Alt saxofoon

Hoi, ik ben Loes Bakx en ben getrouwd met Edwin en samen wonen wij in Boekel. Wij hebben drie zoons Mike, Jordy en Robin. Mike heeft al twee kids dus wij zijn ook trotse opa en oma (oei klinkt oud). Ik bespeel de altsax en ben op latere leeftijd pas begonnen met muziek maken. Onze tweeling Jordy en Robin maken ook allebei muziek, en wij hebben het weer van mijn moeder die bespeelde het liefst gitaar. Ik ben begonnen bij de Opdonders (Nu Rawazzi) uit Boekel in 2005.
En kon toen nog geen noot spelen, heb toen les gehaald bij Jos Custers en Theorieles van Christa de Haan en diploma A gehaald bij Jo Schins in Uden. Ik moest meteen instromen bij de Opdonders zonder dat ik een noot kon spelen, ik heb daar wel veel van geleerd. Altijd zonder bladmuziek gespeeld. Alles op gehoor. Veel plezier gehad bij de recepties en carnaval. Ook heb ik met veel plezier bij Ok-Moi in Venhorst gespeeld. Toen een tijdje geen muziek gemaakt en later kwam Muziek Mozaïek uit Volkel op mijn pad en mee opgestart waar ik van 2015 tot Febr. 2020 heb gespeeld. Maar omdat ik een band zocht wat met carnaval speelde ben ik daar gestopt en ben ik bij de Pindullekes in Heeswijk begonnen waar ik heel welkom ben.
De eerste carnaval al met hun beleefd en was fantastisch. Begin van dit jaar las ik een berichtje op facebook dat er een nieuwe band ging opstarten genaamd “De Maashorst Band” daar had ik wel oren naar en nadat ik contact heb gehad met Cor heb ik besloten om het een kans te geven. De eerste ontmoeting was op de computer met Zoom. De eerste repetitie in Real live hebben we inmiddels er op zitten. Wat is het fijn om weer samen muziek te maken. Ik hoop dat er nog meerdere muzikanten bij komen en dat we veel optredens mogen gaan verzorgen. Mijn tweede grote hobby is haken (amigurumi) het liefst. Verder zou het leuk zijn als u lid wil worden van onze Club van 50 om ons een warm hart toe te dragen. Voor info kijk hier op onze website.

Muzikale groetjes Loes Bakx – Bijvelds.

Elian Zonnenberg

Alt saxofoon

Ik ben Elian Zonnenberg wonende in Uden. Mijn muziek verleden is begonnen met AMV lessen op woensdagmiddag op de lagere school. Hierna had ik blokfluit les wat toen vrij standaard was voor je een ander instrument ging spelen. Nadat ik hiervoor het A diploma had begon het echt leuk te worden. Bij de harmonie in Zeeland hadden ze op dat moment maar 1 dwarsfluit. Dat werd dus mijn instrument! Mijn dwarsfluit verleden ligt dus bij de harmonie in Zeeland en dat blijft toch wel mijn favorite instrument, verder Petazzie in Zeeland (dweilorkestje wat helaas ophield door leden gebrek), Half om Half in Uden (ongeveer 10 jaar lid geweest, hield helaas ook op door leden gebrek). De Peelknijnen kwamen al snel in beeld. Inmiddels speel ik hier al weer negen jaar altsax. Nu een nieuwe uitdaging, DMB! Ik hoop deze twee voorlopig te kunnen combineren. Ik zie muziek maken als mijn hobby en houdt vooral van de gezelligheid hierom heen.

Ton vd Berg

Ton vd Berg

Alt saxofoon

Mijn naam is Ton van den Berg. Ik ben 77 jaar, geboren en getogen in Uden en 52 jaar getrouwd met Leny. We hebben 2 kinderen en 5 kleinkinderen. Ik ben pas laat met muziek begonnen, ongeveer op mijn 46ste (veel te laat dus). Eerst les gehad van Wim Mank waar ik het HaFa A-diploma heb gehaald en daarna bij de Muziekschool HaFa B en C. Ik ben vrij snel lid geworden van de Udense Harmonie, waar ik ongeveer 15 jaar tenorsaxofoon heb gespeeld. Tegelijkertijd heb ik achtereenvolgens bij de Bigband van de Muziekschool (baritonsax), Half-om-Half en bij de Bedafkapel geblazen. Ook ben ik een paar jaar lid geweest van Mannenkoor De Karawanken. In 2004 ben ik gestopt met werken en zijn we gaan reizen. Het gevolg was dat het muziek maken toen ophield. Vanaf 2010 ben ik weer begonnen en sindsdien speel ik altsax bij de Peelknijnen.

De Maashorst Band "Club van 50"